Η τοποθεσία

Σε απόσταση μόλις 180 χλμ από την Αθήνα, η Ιτέα προσφέρει βουνό και θάλασσα. Ένα μόνο τέταρτο από Δελφούς, Γαλαξείδι, Άμφισσα και μισή ώρα από Αράχωβα και Παρνασσό. Η πανέμορφη Ιτέα εκτός από ένας τόπος χαλάρωσης, μπορεί να γίνει το ορμητήριό σας χειμώνα - καλοκαίρι.

Μπορείτε να έλθετε με το αυτοκίνητό σας ή με ΚΤΕΛ από Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Πάτρα.

Δραστηριότητες

Η προνομιακή θέση του ξενοδοχείου Καλαφάτη και η ιστορική και πλούσια σε φυσικό κάλλος περιοχή σας δίνει πολλές επιλογές για δραστηριότητες όλο το χρόνο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΕΛΦΟΙ: Λίγα χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών. Στον "ομφαλό της γης", μπορεί κανείς να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο με το ομώνυμο μαντείο και το νέο μουσείο όπου δεσπόζει το άγαλμα του Ηνίοχου.
ΑΜΦΙΣΣΑ:Σε 13 χλμ από την Ιτέα βρίσκεται η ιστορική Άμφισσα (Σάλωνα) πρωτεύουσα του νομού Φωκίδας όπου κανείς μπορεί να επισκεφθεί το κάστρο των Σαλώνων,το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο,το μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας με τοιχογραφίες του ζωγράφου Σπ. Παπαλουκά και ενάντια στη φθορά του χρόνου παραδοσιακές βιοτεχνίες βυρσοδεψίας, κουδουνάδικα και σχοινάδικα.
ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ:Δυτικά της Ιτέας και σε ίση απόσταση περίπου με τους Δελφούς και την Άμφισσα δεσπόζει το αρχοντικό Γαλαξείδι. Μπορεί κανείς να επισκεφθεί τον ναό του Αγ.Νικολάου με το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο, το ναυτικό και εθνολογικό μουσείο, το λαογραφικό μουσείο και να θαυμάσει παραδοσιακά σπίτια και κτίρια.
ΛΙΔΟΡΙΚΙ:Ιστορική πρωτεύουσα της επαρχίας Δωρίδας στις παρυφές του οποίου δεσπόζει η τεχνητή λίμνη του Μόρνου.

ΚΟΛΥΜΠΙ-ΠΑΡΑΛΙΑ
Έμπροσθεν του ξενοδοχείου μας κολυμπήστε στα καθαρά και κρυστάλλινα νερά του Κορινθιακού κόλπου και απολαύστε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στα γραφικά ταβερνάκια.

ΣΚΙ
Επιλέγοντας την διαμονή σας στην παραλιακή Ιτέα σας δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσετε το βουνό με την θάλασσα. Σε απόσταση 1 ώρας (55 χλμ) βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού του οποίου οι 20 πίστες σε υψόμετρο 1600-2300 μέτρα είναι έτοιμες να σας φιλοξενήσουν και να σας προσφέρουν έντονες συγκινήσεις.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Σε πιο κοντινή απόσταση βρίσκεται η γραφική Αράχωβα για να σας προσφέρει τη νυχτερινή σας διασκέδαση.
Επιπλέον, με ορμητήριο το ξενοδοχείο μας μπορείτε να ανακαλύψετε τον φυσικό πλούτο που προσφέρουν η Γκιώνα και ο Παρνασσός στις δραστηριότητες του κυνηγιού, της ελεύθερης οδήγησης με 4χ4, της ορεινής ποδηλασίας, της ορειβασίας και των περίπατων σε ειδυλλιακά μονοπάτια, ποτάμια και φυσικές πηγές.
Η ιδιαίτερη μορφολογία των ορεινών πλαγιών της εγγύς περιοχής προσφέρεται για έντονες συγκινήσεις του σπορ για αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Η Ιτέα επίσης προσφέρεται και για θρησκευτικό τουρισμό αφού σε κοντινή απόσταση γύρω από αυτή βρίσκονται γνωστά ιστορικά μοναστήρια όπως: του προφήτη Ηλία, του οσίου Λουκά, του τιμίου Προδρόμου, της Βαρνάκοβας, της Κουτσουρούς και της μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
Ειδικές πληροφορίες και λεπτομέρειες προσφέρονται από την reception του ξενοδοχείου.
Ξενοδοχείο Καλαφάτη
Παραλία Ιτέας